Zdravo,

Dobrodošli  🙂

Uvek svima preporučujem da,  kada čitaju tekstove bilo u kom obliku, pogledaju ko je autor. To je veoma važno. Lično, nepotpisane  tekstove ne čitam.

Ja sam Snežana Ralić Maričić, jedna radoznala žena, po zanimanju nutricionista dijetetičar (9,63), menadžer u zdravstvu (9,07)  i master javnog zdravlja (9,50). Na proseke sam ponosna, jer su rezultat mog truda i odnosa prema obavezama. Osnovna oblast kojom se bavim jeste pravilna ishrana zdravih i bolesnih ljudi svih populacionih kategorija. Dakle, ja sam porodični nutricionista već 25 godina do sada samo u ordinaciji, a sada i u elektronskom izdanju.

Šta sam do sada radila/uradila?

Jedan sam od osnivača najpre Sekcije nutricionista, a zatim i Društva nutricionista dijetetičara.
Član sam Društva za ishranu Srbije i Društva nutricionista dijetetičara Srbije.

Osnivač sam Savetovališta za ishranu u Domu zdravlja Obrenovac. Radim sa svim uzrasnim kategorijama stanovništva, zdravim i bolesnim; angažovana sam kao predavač u Školi roditeljstva.  Radila sam u Savetovalištu za dijabetičare i učestvovala kao član tima medicine rada u preventivnim pregledima radnika EPS-a (Termoelektrane „Nikola Tesla“, „Morava“, „Kolubara“).

Od volonterskih aktivnosti izdvojila bih: višegodišnje članstvo u Predsedništvu Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda; uređivala sam i vodila  radio-emisiju o ishrani na Radio Obrenovcu; član sam Mreže za zdravlje pri Stalnoj konferenciji gradova i opština od osnivanja i njen koordinator za Gradsku opštinu Obrenovac.

Objavila sam više stručnih radova iz oblasti ishrane. Pišem edukativne tekstove za sajt Doma zdravlja Obrenovac.

Autor sam mnogobrojnih testova za edukaciju zaposlenih u zdravstvu i to radim sa velikim uživanjem.

Sarađujem sa dragim prezimenjacima, Aleksandrom i Đorđem na projektu unapređenja produktivnosti  na radu kroz  brigu o sebi (ishrana i fizička aktivnost)  i svom radnom prostoru (Vedri biznis).

Pristalica sam holističkog pogleda na zdravlje i život. Mislim da konvencionalna i alternativna medicina ne isključuju jedna drugu – svaka ima svoje kvalitete i prednosti u konkretnim situacijama.

Optimista sam po ubeđenju i opredeljenju, tragalac za lepim u svemu, sa osmehom kao uslovnim refleksom.

U slobodno vreme čitam, bavim se eko-fitnesom, uživam u druženju sa dragim ljudima, cveću, igri sa psima, putovanjima … i 24 sata/7 dana/365 dana sam uz mog dragog Lj. i dva mila studenta, Bogu zahvalna za sve.

Želim Vam prijatan i koristan boravak na ovim stranicama.

Kontakt preko društvenih mreža: Instagram, LinkedIn, Viber